5 ting å gjøre med leiebil i Trondheim

I Trøndelag fylke i Midt-Norge finner man byen som be grunnlagt av Olav Tryggvason i 1070. Trondheim er en av de største byene i Norge og har en befolkning på 207 595 personer. Her finnes hoteller som for eksempel Radisson Blu og Britannia for de som ønsker litt luksus. Hvis du ønsker å besøke Trondheim med leiebil som transport finnes det mange firmaer som tilbyr dette.

Dersom du skulle ønske å legge ferieturen til Trondheim neste gang du skal ut å reise? Da er det viktig å være tidlig ute med å bestille leiebil. I denne artikkelen finner du en guide til hvilke steder du kan besøke med leiebil i Trondheims-området. Leiebil er et populært fenomen innen reise og er et meget godt valg for en reise i Trondheim.

Leiebil

I Trondheim kan man for eksempel leie med Rentalcars, Hertz og Sixt. Det er mye å velge i mellom og det er prisgaranti hos de fleste bilutleiefirmaene. Prisene per dag varierer litt, men du kan få en god deal hvis du bare søker litt rundt. Biler kan man leie fra Trondheim lufthavn Værnes eller i sentrum av byen.

Da velger man rett og slett en av de alternativene når man taster inn hvor og når man skal reise. Ved å se hva det koster å leie en bil hos Sixt i 24 timer, kan man se at det bli rundt 3000 til 4000 kroner som er en god slump penger, men verdt det hvis man har råd. Man kan også sjekke brukeranmeldelser på bilutleie firmaene hvis du ønsker det. Ved å gjøre dette vil du få en formening før du leier om hvor god kvalitet det er på servicen.

Kristiansten festning

Kristiansten festning har stått der siden 1682 og ved disse murene kan man vandre rundt og få inntrykk av Trondheim by ovenfra. Festningen ble bygget som forsvarsfestning etter den store bybrannen i Trondheim. Det er den best bevarte festningen fra 1600-tallet. En liten tur oppi festningen i Trondheim kommer man enkelt frem til med leiebil. Ved å kjøre av ved Studentersamfundet kan man kjøre oppover til festningen. På dette punktet får man en fantastisk utsikt der man kan se langt utover Trondheim og få god oversikt over Trondheimsfjorden som ligger som et lyseblått teppe mot nord.

Granåsen

Man kan ta turen oppi Granåsen. Hvis man kjører innover Byåsen så kommer man til Granåsen skisenter, et sted der det har vært mang et ski og hopprenn. Der oppe kan man besøke bymarka som igjen har fasiliteter som fjellet Gråkallen og vannet Vintervatnet. Eller hvis dere har barn, kan dere besøke Tusseløypa som er en 300 meter lang løype med tretroll og gapahuker. Link finner du her. Hvis dette skulle virke fristende, da setter man bare på GPS-en på leiebilen og drar opp i Granåsen.

Tyholdt tårnet

Hvis man tar turen opp i Tyholdt tårnet finner man en restaurant der man kan nyte en 360 graders roterende utsikt. Eller hvis man ikke vil spise mat der så kan man nyte utsikten i det 74 meter høye tårnet i underetasjen til restauranten. Denne restauranten kan man kjøre til enkelt ved å plotte inn på navigeringsteknologien i bilen og ha en god middag der oppe med leiebil som transport. Tyholdt tårnet er den mest populære severdigheten i Trondheim. Dette er et godt utgangspunkt for å utforske byen som kanskje du får flere ideer til hva du skal gjøre på ferieturen der oppe.

Pirbadet

Nørges største badeanlegg finnes på Brattøra i Trondheim og der kan man nyte alt fra helsebad til idrettsbad, Dessuten har de et 3T treningsstudio inne i huset som man kan trene om man ønsker fysisk aktivitet. Dette er det perfekte stedet å ta å besøke med leiebil og dessuten ikke så langt i fra sentrum. De har ulike treningsrom som kan brukes av barn og voksne. De har 37 dusjer og badstu som innbyr til velvære. Man kan også trene squash og trene cageball her. Et meget attraktivt anlegg med ikke så altfor høye priser.

Trøndelag folkemuseum

Dette kulturhistoriske museet ligger på Sverresborg i Trondheim og er gamle bygninger fra gammelbyen, fra sentrum i byen. Det ble åpnet i 1914 og har vært åpnet for publikum siden 1999. Det har også en bygdeavdeling med bygninger fra de mer rurale stedene i området. De kan by på blant annet Haltdalen stavkirke og gårdstun. De har også utstillinger av fotografier og verker fra Trondheim. Link til dette museet finner du her.

Andre severdigheter

Så dette er fem flotte severdigheter du kan besøke med leiebil under din reise i Trondheim. Leiebilindustrien tar godt vare på deg i Trondheim og prisene er ganske høye per dag. Men forhåpentligvis ikke så mye at lommeboken blir tom. For å leie leiebil i Trondheim så lønner det seg å være tidlig ute og bestille før de beste og billigste tilbudene blir tatt. Området har mye mer å by på også og det er bare og sette seg ned å søke på internett på hvilke muligheter som finnes i Trondheims området. Man kan da for eksempel driste seg til å prøve et Escape room også, hvis man føler for det. Det finnes flere selskaper som har Escape room for voksne og barn som kan gi deg en skikkelig utfordring til å greie oppgavene på 60 minutter. Link til Escape room i Trondheim finner du her.

Kino

Kinoen i Trondheim er også en populær aktivitet om kveldene da folk kommer ut av husene og hotellene for å komme seg inn i kinomørket. Da er det bare å bestille inne på kinoen eller på nett og sette seg ned og slappe av noen timer.

Hvis du vil kan du ta med noe godt i hånden, og se en god film og ellers nyte dagen i vakre Trondheim. Nova og Prinsen kino er Trondheims kinoer og leverer kvalitetskinoer hver dag i året. Med leiebil har du mulighet til alt dette som er skrevet i artikkelen. Dette er gode tips og Trondheim er definitivt ikke en by man skal kjede seg i.