Bilferie med leiebil i Trondheim

Trondheim er en by med en lang og spennende historie, og med leiebil kan du få med deg mest mulig av det byen og området forøvrig har å by på. Leiebilferie er en fleksibel løsning som tillater stor grad av tilpassing. Det finnes leiebiltilbydere som dekker de fleste reisebehov. Om du skal på solo-ferie, Road-trip med venner eller familieferie, kan leiebil være en god og fleksibel løsning.

Skaffe leiebil

Planlegg bilferien i god tid. Da vil du ha tid til å finne rett leiebiltilbyder for deg, og ha tid til å sette deg inn i hva du får for leieprisen. Undersøk forskjellige tilbydere og vær oppmerksom på hva som er inkludert i prisene de oppgir.

Prisene på leiebil justeres etter etterspørsel. Det kan være mye å spare på å planlegge bilferien i god tid, og bestille leiebil tidlig. Da får du den rimeligste avtalen og har god tid til å legge opp den løypa du ønsker. Prisen på leiebil øker gjerne inn mot sommeren.

Når du skal planlegge bilferien din er det viktig å tenke over hvilke behov du vil ha på turen. Hvilken størrelse burde bilen ha? Dette påvirker også prisen på leiebilen. En større bil er ofte tryggere og vil ha god plass til for eksempel turutstyr og telt, men en liten bil kan være enklere å manøvrere i bygatene.

Det er flere tilbydere av leiebil i Trondheim, og det finnes løsninger for de fleste reisebudsjett. Ankommer du med fly er det enkleste å leie bil på Værnes flyplass og kjøre inn til byen. Vær oppmerksom på at dette kan være dyrere enn å leie bil når du kommer frem til Trondheim. Leiebiltilbyderne betaler ofte gebyr til flyplassene, og prisene kan derfor være høyere om du leier derfra.

Forsikring

Det er alltid lurt å undersøke forskjellige tilbydere av leiebil før du leier, spesielt hvis du ønsker et av de rimeligere alternativene. Når du har funnet en tilbyder du ønsker å benytte er det lurt å sette seg inn i hva som er inkludert i leieavtalen. Det kan være tilleggstjenester som ikke er med i den opprinnelige prisen, som du kan bli belastet for hvis du skriver under uten å lese nøye gjennom kontrakten.

Du kan også få tilbud om forskjellige forsikringer, og da er det gunstig å ha gjort noen undersøkelser på forhånd, så leieprisen ikke blir unødvendig høy. Noen forsikringer er det alltid lurt å ha på bilferie i Norge. Disse er ansvarsforsikring og full kaskodekning. Egenandelsforsikring fra leiebilselskapet kan det være lurt å unngå, om mulig.

Mange kredittkort har forsikringer som gjelder kjøp, og som dekker en eventuell egenandel. Undersøk hva slags forsikringsvilkår som følger ditt kredittkort, hvis du bruker dette til å betale. Her kan det ofte være penger å spare ved å ikke kjøpe egenandelsforsikring hos leiebiltilbyder.

Ikke alle tilbydere oppgir leiepris inkludert forsikring, så vær oppmerksom på dette når du bestiller. Ta eventuelt kontakt med utleiefirmaet hvis det er uklart hva slags forsikringer som dekkes av prisen.

Dersom dere skal være flere sjåfører av samme bil oppgis navn på samtlige når leiekontrakten inngås.

Siste sjekk

Undersøk eventuelle feil og mangler

Før du setter deg i bilen og kjører av gårde, er det lurt å ta bilde av innsiden og utsiden av leiebilen. Du kan vise til disse bildene dersom eventuelle mangler skulle påpekes ved levering. Pass også på å få eventuelle eksisterende skader på leiebilen notert på utleieskjemaet før du kjører. Det kan også være lurt å ta en siste sjekk før du leverer bilen fra deg, og dokumentere eventuelle skader som har oppstått på turen.

Før du tar leiebilen ut på veien er det fint å ha klarhet i hvem du kan kontakte dersom du skulle få motorstopp eller et uhell. Er du medlem av NAF følger meldlemskapet deg personlig, ikke bilen din, og du vil ha dekning hos dem, også i leiebil. Dette gjelder også hvis du er passasjer.

Full tank eller fulladet på strøm

De aller fleste aktører krever at bilen leveres tilbake med full tank, eventuelt fulladet elbil. Dersom dette ikke forekommer, medfører det som oftest et gebyr fordi utleier må gjøre dette selv. Noter deg gjerne kilometerstanden før du kjører bilen, og når du leverer den, og fyll opp tanken eller lad opp batteriet.

Opplevelsesferie med leiebil

Trondheimsregionen er spesielt godt egnet for å sees fra veien, og med leiebil får du tilgang på et vell av opplevelser og aktiviteter, i byen og utenfor. Leiebil i Trondheim gir en bevegelsesfrihet som åpner opp for unike opplevelser.

De fleste hotellene i byen tilbyr parkering, i tillegg er det flere store parkeringshus i sentrum. Med leiebil får du den fleksibiliteten du trenger for å oppleve det Trondheim har å by på. Tar du deg en liten kjøretur ut av byen, kan du oppleve enda flere spennende attraksjoner. Bilferien kan legges opp helt etter egne ønsker og interesser, og du kan nyte ferien i eget tempo.

Trondheim er en livlig studentby, og i sentrum finner du hippe kaffebarer, kortreist gourmet-mat og spennende utesteder. Besøk Nidarosdomen, de mange museene i byen, sjarmerende Bakklandet, og nyt utsikten fra Kristiansten festning. Det er mye å oppleve i byen, men med leiebil i Trondheim står du fritt til å utforske også utenfor byens grenser. Ta en dagstur til verdensarvbyen Røros, eller besøk Stiklestad for et dykk ned i et spennende stykke norgeshistorie. Turen hit tar bare en og en halv time fra Trondheim.

Sjekkliste for leiebilferien:

 1. Hva slags biltype har du behov for?
 2. Planlegg og bestill leiebil tidlig for å spare penger.
 3. Undersøk nøye hva som inngår i prisen før du booker bil.
 4. Vær spesielt oppmerksom på forsikring, og hva som inngår i den.
 5. Oppgi alle sjåfører når du henter ut bilen.
 6. Se over bilen og få eventuelle skader notert på utleieskjemaet.
 7. Noter bilens kilometerstand.
 8. Betal gjerne med kredittkort, og undersøk om ditt kredittkort kan erstatte egenandelsforsikring.
 9. Vit hvem du skal kontakte ved eventuelle uhell eller motorstopp. Ha disse telefonnumrene lett tilgjengelig.
 10. Sjekk at tanken er fylt opp/batteriet ladet fullt før du kjører av gårde.
 11. Ved tilbakelevering fyller du drivstoff/lader batteriet, sjekker bilen for skader og noterer kilometerstand.